Vertrekken

Stap 1/5: Vertrekken (7 mrt. 2017)

Een succesvolle expeditie begint bij een goede voorbereiding. Dat geldt ook voor Expeditie Nassau. Vooraf hebben we onze bestemming, het doel, de bemanning en onze benodigdheden in kaart gebracht. Net zoals gerenommeerde expeditieleiders als Willem Barentsz en zijn bemanning, die op zoek gingen naar de noordelijke doorgang om Azië te bereiken en belanden bij de Barentszee.

Ons doel en de bestemming

Hoe kunnen we de inwoners van Steenbergen verbinden met het vestingverleden van hun stad? Dat is de vraag die centraal staat in Expeditie Nassau.

We maken onderscheid tussen de historische, sociale en economische verbondenheid van de inwoners met hun stad én bezoekers die primair economisch verbonden zijn aan de stad Steenbergen.

Het antwoord op de vraag moet bijdragen aan een duurzaam woon-, leef- en ondernemersklimaat. Waarbij we betekenisvol, onderscheidend en innovatief willen zijn (ten opzichte van Bergen op Zoom en Willemstad – vestingsteden in de buurt).

Onze bestemming is het opleveren van een programma, waarin we drie verschillende onderdelen onderscheiden: fysiek, economisch en educatief. Het programma loopt tot 2030. De viering van 750 jaar Steenbergen is onderdeel van het programma. We streven in eerste instantie naar het opleveren van projecten die tot 2022 kunnen worden gerealiseerd zodat we die mijlpalen vast kunnen vieren tijdens het 750 jaar bestaan van Steenbergen.

Bemanning

Voorafgaand aan de start van de expeditie hebben we nagedacht over wie we meenemen op reis en hebben we een expeditieteam gevormd. Onze expeditieleden zijn vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Organisaties die actief zijn in de kern Steenbergen, zoals ondernemers, bewoners, historische verenigingen, onderwijsinstellingen en de gemeente. Met dit team kunnen we vanuit verschillende invalshoeken de expeditie benaderen. Door ieders inbreng verwachten we tot het meest optimale resultaat te komen.

Het expeditieteam startte op 7 maart 2017 met de ontdekkingstocht. Lees hier meer over de ontdekkingstocht van het expeditieteam onder het gelijknamige tabblad.

 

Advertenties

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: