Ontwikkelen

Stap 3/5: Ontwikkelen (10 & 11 mei 2017)

Ontwikkelfase

image001

 

Het expeditie team is tijdens de fase van ontdekken (mrt-april 2017) druk bezig geweest met het onderzoeken en verkennen van allerlei kansrichtingen. Er zijn veel mooie en goede ideeën opgedaan en gedeeld. Elk expeditielid heeft dit vanuit zijn/haar eigen achtergrond/rol gedaan en de achterban hierbij betrokken. Op 10 en 11 mei 2017 heeft het expeditie team samen met een aantal “opstappers” alle ideeën samengebracht en ontwikkeld tot een aantal concepten.  Opstappers zijn deskundigen die zijn ingeschakeld om mee te denken tijdens de ontwikkelfase vanuit hun specifieke kennis of achtergrond. Er liggen zoveel mooie kansen voor het versterken van de stad Steenbergen en het maken van de verbinding met haar inwoners. Het was een flinke uitdaging om uit alle goede ideeën en kansen een keuze te maken welke kansrichtingen de meeste potentie hebben. Maar het is gelukt!

Het resultaat

Het expeditieteam heeft negen concepten ontwikkeld waarvan zij denken dat die versterkend kunnen werken voor Steenbergen als vestingstad en de verbondenheid met haar inwoners. Welke concepten dit zijn en hoe de ontwikkelsessie is verlopen leest u hier onder.

Verloop van de ontwikkelfase, 10 en 11 mei 2017

image003

De expeditieleden zijn ervan overtuigd dat Steenbergen als Nassaustad veel kan gaan brengen. Deze vesting herbergt een schat die met gezamenlijke inspanning en doorzettingsvermogen de gouden tijden van weleer terug naar Steenbergen kan brengen. Met de gedachte dat Steenbergen een vestingstad is, gaan de expeditieleden aan de slag. Het borrelt en bruist in de hoofden en dat komt er uit. Met stickertjes, geeltjes zijn ze in de weer. Ook verhalen zorgen voor de nodige inspiratie. De ideeën worden aan de hand van het betreffende thema (1. Historie, 2. Economie en 3. Educatie) geordend.

image005

De kansrichtingen die ontstaan vanuit de verhalen en alle ideeën worden opgetekend. De tekeningen zorgen ervoor dat de kansrichtingen als het ware tot leven komen.

image009

image007

 De concepten

Het expeditieteam heeft op basis van alle kansrichtingen uiteindelijk negen concepten opgetekend die versterkend kunnen werken voor Steenbergen als vestingstad en de verbondenheid met haar inwoners. Benieuwd naar welke concepten dit zijn? Klik dan hier

Reflectiefase

In de periode van 19 – 28 juni 2017 vindt de reflectiefase plaats. De negen concepten die het expeditieteam heeft ontwikkeld worden gepresenteerd aan verschillende doelgroepen met de vraag of de bedachte concepten het gevoel van verbondenheid met het vestingverleden van de stad Steenbergen doet toenemen. Onder het kopje reflecteren houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: