Reflecteren: mooie reacties op de ideeën

Het reflecteren is begonnen. Allerlei vertegenwoordigers uit Steenbergen (scholieren, de raad, heemkundekring, ondernemers, directeuren basisscholen en dergelijke) geven hun mening op de concepten die zijn uitgewerkt door de expeditieleden. Een spannend deel van de Expeditie. De leden kunnen er wel enthousiast over zijn over de concepten, maar hoe valt het bij de inwoners uit Steenbergen?

Maandag 19 juni 2017 zaten we met de eerste groep vertegenwoordigers bij elkaar. Scholieren van rond de 14 jaar van ’t Ravelijn Steenbergen waren uitgenodigd op het gemeentehuis. Twee expeditieleden gaven een korte uitleg over de concepten en daarna was het aan de leerlingen om aan te geven wat ze van het idee vonden en waarom ze dat vonden. Overal hingen post-it’s, flipovers en tekeningen van de concepten. En terwijl iedereen zijn reactie gaf op de concepten, wachten de expeditieleden in spanning af hoe erop gereageerd zou worden.  Later in deze week volgden er meer reflectierondes.

De verschillende reflectierondes leveren al mooie resultaten op. Zo vindt de jeugd dat het levensboek ook een digitale variant zou moeten hebben. Geeft een basisschoolleerling aan dat er ook kinderbier geschonken moet worden in het kenniscafé. En directeuren van basisscholen zijn van mening dat de Vestingspelen geen wedstrijden tegen elkaar zouden moeten zijn, maar een strijd tegen een gezamenlijke vijand, bijvoorbeeld het monster van de Vliet.

30 juni 2017 is de reflectie fase afgerond.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: