Start van Expeditie Nassau!

Ervoor zorgen dat Steenbergen trots wordt op haar rijke vestingverleden. Dat haar inwoners haar historie leren kennen, omarmen en uitdragen. Dat is het doel van Expeditie Nassau. Met verschillende groepen gaan we op zoek naar de mogelijkheden die het vestingverleden van de stad biedt op sociaal, economisch en educatief vlak.

Het gaat om kansen op het gebied van:

 1. Historie (vergroten zichtbaarheid van het vestingverleden);
 2. Economie en PR (ontwikkeling van verdienmodellen);
 3. Educatie (inzet van het vestingverleden voor educatieve doeleinden).

De vesting Steenbergen is namelijk onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Deze waterlinie hielp de jonge Nederlandse republiek in de 17e eeuw bij de Tachtigjarige Oorlog tegen het Spaans Rijk. Steenbergen is mede hierdoor een bijzondere plek met een rijke historie. Het benutten van het vestingverleden draagt bij aan een sterker recreatief profiel. Op veel plaatsen wordt in de gemeente al hard gewerkt om het verleden beleefbaar en zichtbaar te maken. Ook het vestingverleden van de kern Steenbergen verdient een uitwerking. Daarom zijn we gestart met Expeditie Nassau.

De expeditie volgt vijf stappen:

 1. Vertrekken, 2, Ontdekken, 3 Ontwikkelen, 4 Reflecteren en stap 5 Terugkeren.

Van elke stap is een pagina aangemaakt waar we u op de hoogte houden van onze reis.

 

Het expeditie team

In overleg met de diverse partners in Steenbergen is een expeditie team gevormd. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties die actief zijn in de kern Steenbergen. Het gaat om ondernemers, bewoners, historische verenigingen, onderwijsinstellingen en de gemeente. Het expeditie team heeft de opdracht kansen die het vestingverleden ons biedt te ontdekken, te ontwikkelen en ook te toetsen bij verschillende doelgroepen.

Hieronder vindt u de namen van de expeditieleden en hun organisaties. Als u een vraag heeft over de expeditie of een idee, neemt u dan contact met het expeditie team via expeditienassau@gemeente-steenbergen.nl of tel. nr. 14 0167.

namen-expeditieleden-voor-blog1.jpg

Het Scheepsjournaal: verhalen van expeditieleden

Via deze blog (ons scheepsjournaal) houden we u op de hoogte van onze expeditie. We delen verhalen, kansen en ontwikkeling uit de expeditie, vertelt door de expeditieleden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de expeditie druk dan op de knop “abonneren” en u ontvangt een bericht over nieuwe interessante verhalen en ontwikkelingen.

Expeditie Nassau een kans voor Steenbergen!

 

Advertenties

2 gedachten over “Start van Expeditie Nassau!

Voeg uw reactie toe

  1. Beste,

   Rechts onderaan vindt u de button “Volg”. Mocht de button niet oplichten scrollt u dan een stukje omhoog op de pagina. Door de button aan te klikken en uw mailadres in te vullen volgt u het scheepsjournaal. U ontvangt dan in uw mail de nieuwe berichten die worden gepost.

   Met vriendelijke groet,

   De redactie van het expeditie team

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑